Utflukt til Fornebu

Presseveteranforeningen i Oslo og Akershus inviterer medlemmer, gjerne med ledsager, til besøk på gamle Fornebu torsdag 6. oktober.
Vi møtes foran det tidligere flytårnet klokka 12. I bygningene rundt tårnet er det et variert kulturliv, noe vi skal få vite mer om av vår omviser, fornebuentusiasten Paal Alme.
En omvisning i museet Kultur på hjul står også på programmet. Det hele avsluttes med lunsj i kafeen i funkislokalet i tårnets første etasje.
Pris kr 250 som omfatter inngang til museet Kultur på hjul samt lunsj, inkludert ord til maten ved Håvard Narum.
Hvordan komme dit:
Buss nr. 31, Grorud–Snarøya, går hvert 6. minutt, via Aker sykehus (45 minutter reisetid), Jernbanetorget, Nationaltheatret (22 minutter reisetid) og Skøyen.
Gå av på holdeplassen Telenor Fornebu. Derfra er det 300 meter til samlingssted foran tårnet.
Gode parkeringsmuligheter for bilister.
Meld deg på til kasserer Anicken Juell Skogseth – anicken.skogseth@gmail.com –
senest søndag 2. oktober
betal kr 250 til vår konto 0530 27 34374.

Møteplan foreløpig

Kultur på hjul på Fornebu.

MØTEPLAN: 

6. oktober kl 12: Fornebu ved Paal Alme og Håvard Narum. Museet Kultur på hjul. Lunsj på Odonata 

27.oktober kl. 15: Gjæstgiveriet: Edda Espeland: XU-agenter, tause i 50   år. Ny bok med pressehistorie. Begrenset antall 30 eller 40. 

23. november kl. 17: Julemøte Frogner seniorarena. 

26. januar 2023 kl. 15: Vi har reservert Gjæstgiveriet. Trolig kommer Jon Magnus og forteller om utvandringen fra Norge.

Landsmøte 2023 Oslo 18. – 20. august

Omvisning i PRESSENS HUS

 Presseveteranene hadde høstens første 8. september. Vi fikk en solid orientering om dagens NTB, og omvisning i det nye, prektige Pressens hus. En lydhør forsamling ble presentert for et nyhetsbyrå som teknologisk og utviklingsmessig er i front i Europa. Veldig morsomt å se en så engasjert sjefredaktør/administrerende direktør Tina Mari Flem fortelle både om hus og byrå. Sjefredaktør Tina Flem vil orientere om utviklingen i NTB. Deretter var det omvisning i huset som rommer  Norsk Presseforbund, Fagpressen, Institutt for journalistikk, Landslaget for lokalaviser, Nynorsk pressekontor, Norsk Redaktørforening, Skup og NTB.

Møtet ble avsluttet med en super lunsj i kantinen i Pressens hus.

 

Humørfylt samling på Stortorvets Gjæstgiveri

Nesten 40 presseveteraner møtte opp i annen etasje på Stortorvets Gjæstgiveri torsdag 12. mai. Det var dekket langbord og tidligere Se & Hør-redaktør Odd Johan Nelvik pakket ut glitrende flasker med smaksprøver fra Det Norske Brenneriet. Restauratøren fortalte kort om stedets lange og morsomme historier før det ble skjenket smaksprøver fra Brenneriet. Stortorvets Gjæstgiveri holder til i et av byens eldste bygg og har vært serveringssted i mer enn 125 år. 
Det Norske Brenneri, tidligere Puntervold/Agder Brenneri, har sin produksjon og fatlager i Grimstad på Sørlandet. Her har det blant annet vært produsert forskjellige akevittmerker og eplebrennevin siden produksjonsmonopolet i Norge ble oppløst 2005. Nelvik sammenlignet oppstarten av brenneriet med oppstarten av Se & Hør og forsamlingen humret av gamle historier og nye historier. Gjæstgiveriet serverte svinekotelett med gratinerte poteter etterpå. Foto: Harry Cleven og Marit Aschehoug  
 
 

ÅRSMØTET AVVIKLET i ryddig orden

Tore Sjølie var ordstyrer og Svein Ola Hope styrte elektronikken.

Årsmøtet ble avviklet på beste måte torsdag 7. april. Her er protokollen for de som er interessert: Og noen flotte bilder Harry Cleven har tatt.
Protokoll årsmøte 7. april 2022
Presseveteranene i Oslo og Akershus
1. Godkjenning av innkalling og dagsorden
Innkalling og godkjenning ble gjennomgått.
Vedtak:
Innkalling og dagsorden ble godkjent
2. Konstituering av årsmøtet
Oppnevnelse av ordstyrer, protokollfører og to til å undertegne protokollen
Styret foreslår for årsmøtet at Tore Sjølie velges til ordstyrer og at Marit Aschehoug velges til protokollfører. Ellen Marie Arefjord og Gunnar Stavseth forslås til å undertegne protokollen.
Vedtak:
Tore Sjølie velges til ordstyrer.
Marit Aschehoug velges til protokollfører
Ellen Marie Arefjord og Gunnar Stavseth velges til å undertegne protokollen.
3. Årsberetning
Årsberetning en ble lest opp. Det var ingen kommentarer
Vedtak:
Årsberetningen ble godkjent.
4. Regnskap og revisjonsberetning
Regnskapet ble gjennomgått. Årsregnskapet viser et underskudd på 11.345 kroner mot et overskudd i 2020 på 3.603 kroner. Inntektene i 2021 er på 81.248 kroner mot 76.975 kroner i 2020. Kostnadene i 2021 er på 92.593 kroner mot 73.372 kroner i 2020. Revisor måtte av helsemessige årsaker trekke seg, og regnskapet er derfor ikke revidert. Styret ønsker at en ny revisor går gjennom regnskapet for 2021.
Vedtak:
Årsmøtet godkjenner regnskapet så langt, men ønsker at en revisor godkjenner dette regnskapet.
5. Kontingent 2023
Styret foreslår for årsmøtet at kontingenten holdes uendret for 2023 på 300 kroner.
Vedtak:
Kontingenten for 2023 er 300 kr pr medlem.
6. Innkomne saker
Det er ikke innkommet saker til behandling på årsmøtet.
Vedtak:
Til etterretning
7. Valg
Valgkomiteens innstilling: Marit Bødtker , kasserer, ønsket ikke gjenvalg.
Forslag til ny kasserer: Anicken Juell Skogseth.
På valg: Styremedlem Harry Cleven - gjenvalg for to år.
På valg: møtende varamedlemmer til styret: Tore Sjølie og Liv Taasen - gjenvelges for ett år.
Forslag til ny valgkomite: Anicken Juell Skogseth og Brit Myhrvold går ut.
Svein Kristoffersen og Ann-Mari Langsrud kommer inn.
Ellen Marie Arefjord fortsetter i valgkomiteen.
Forslag til ny revisor: Håvard Narum
Vedtak:
Valgkomiteens innstilling ble vedtatt med akklamasjon.

40 stemmeberettigede til stede.

Anicken Skogseth kommer inn i styret igjen som kasserer

Andreas Hompland kåserte om livet i Dagbladet før og nå

Sekretæren førte protokollen

Etterpå var det deilig middag.

LANDSMØTE på Lindesnes

Under er en restaurant på Båly i Lindesnes kommune. Den er blitt kjent på grunn av bygningen, som delvis er under sjøoverflaten. Dette gjør den til Europas første undersjøiske restaurant. Bygningen er tegnet av Snøhetta. Kjøkkenet blir styrt av danske Nicolai Ellitsgaard.

Gode presseveteraner, i august arrangeres landsmøte av Presseveteranene i Agder. Styret i Presseveteranene i Oslo og Akershus oppfordrer medlemmer til å melde seg på – for egen regning. Se info fra arrangøren her:

Helgen 19.- 21. august samles vi omsider til landsmøte igjen, denne gang helt sør i kongeriket. Vi skal bo og ha møter på Lindesnes Havhotell i Båly Havn, bare 12 kilometer fra punktet alle skal til: Lindesnes fyr. Dit skal vi også etter hvert.

Vi legger opp til gode og minnerike smaksopplevelser i ord, toner, kystnatur, historie og i det kulinariske området. Vi bor på brygga, og fiskemottaket og -butikken er rett rundt hjørnet. Og på den andre siden av bukta, et par steinkast unna, ligger Under. Dere får en liten omvisning der på slutten av landsmøtet. Men dere kan også oppleve hva Under kan by på rent kulinarisk, men da må dere komme kvelden før landsmøtet starter. (se under) 

Landsmøtet 2022 starter fredag 19. august kl. 14.00 som seg hør og bør med velkomst og presentasjon av Lindesneshalvøya, rusletur langs Spangereidkanalen med innlagte forfriskninger. Senere på ettermiddagen båttur til uthavna Svinør, en av Sørlandets vakreste uthavner med gamle hus og mye historie. Om kvelden nyter vi noe av det som har blitt landet av havets delikatesser i Båly denne dagen. Kvelden byr også på en kro-konsert med et visst sørlandsk tilsnitt. 

Lørdag 20. august avvikles Presseveteranenes årsmøte.

Etter lunsj er det utflukt til Lindesnes fyr, landets eldste og eneste bemannede fyrstasjon. Dere skal få et innblikk i historien til stedet, omvisning, værprat og varierte smaksprøver med ingredienser fra marin biologi og botanikk.

Kvelden byr på festmiddag etterfulgt av lun jazz og harpeklang. 

Søndag 21. august blir det omvisning i Under i grupper fra kl. 10.00 til 12.00, fulgt av utsjekk. Hvis ikke dere like godt tar et par dager til på Lindesneshalvøya når dere først har kommet.  

Egenandel Landsmøtet 2022: Fastsettes senere – trolig rundt kr 1000,–. Overnatting i enkeltrom: 900,-  Overnatting i dobbeltrom: 600,- pr person  Bobil/campingvogn: 250,- inkl. Strøm Om dere ønsker å komme tidligere eller bli lenger, tilbyr hotellet landsmøtepris.

Til de av dere som har lyst til å prøve ut Under, viser vi til tidligere informasjon i Presseveteranen.  Nyttige lenker:

https://lindesnesfyr.no

https://www.havhotellet.no

https://under.no

https://visitsorlandet.com

 Under: Bare få plasser igjen. Meld fra til ingefo@gmail.com snarest mulig. Her blir det først-til-mølla.  Kuvert kr 2450 – Vinpakke kr  650 – Juicepakke kr 850 – Depositum kr 1000 per person.

Møte med superveteran Mette Bugge

25 presseveteraner møtte opp i VG-huset da journalist/aktiv pensjonist Mette Bugge kåserte om sin 44 årige karriere som sportsjournalist i Aftenposten. Hun snakket også om ledelse og om å holde seg aktiv som pensjonist. Hun snakket på inn og utpust om alt hun hadde fått være med på i årenes løp. I 2016 ble hun kåret til Årets seniorprofil i Norge og i fjor ga hun ut boken Senior. Etterpå vardet middag i kantinen. 

 

Bymuseet i Oslo 24. februar

Utflukt til Bymuseet: Torsdag 24. februar var det utflukt til Bymuseet i Oslo. Det var omvisning i utstillingen Krig og hverdagsliv og en titt på den nyeste utstillingen Byblikk – Oslo i kunsten. Etterpå var det lunsj i museets kafé. 40 presseveteraner var med på turen. 

Deichman i Oslo 27. januar

Presseveteranene i Oslo og Akershus møttes for første gang i år 27. januar på Deichman i Bjørvika i Oslo. 29 medlemmer deltok på en guidet omvisning og fikk se at bibliotek i dag er mye mer enn utlån av bøker. Her kan du også blant annet få ditt eget lydstudio, bruke 3 D-skriver eller fikse nytt antrekk med lånt symaskin.