Møteplan foreløpig

Kultur på hjul på Fornebu

Kultur på hjul på Fornebu

6. oktober kl 12: Fornebu ved Paal Alme og Håvard Narum. Museet Kultur på hjul. Lunsj på Odonata 

27.oktober kl. 15: Gjæstgiveriet: Edda Espeland: XU-agenter, tause i 50   år. Ny bok med pressehistorie. Begrenset antall 30 eller 40. 

23. november kl. 17: Julemøte Frogner seniorarena. 

26. januar 2023 kl. 15: Vi har reservert Gjæstgiveriet. Trolig kommer Jon Magnus og forteller om utvandringen fra Norge.

Landsmøte 2023 Oslo 18. – 20. august

 

 

 

 

Humørfylt samling på Stortorvets Gjæstgiveri - om brennevin

Nesten 40 presseveteraner møtte opp i annen etasje på Stortorvets Gjæstgiveri torsdag 12. mai. Det var dekket langbord og tidligere Se & Hør-redaktør Odd Johan Nelvik pakket ut glitrende flasker med smaksprøver fra Det Norske Brenneriet. Restauratøren fortalte kort om stedets lange og morsomme historier før det ble skjenket smaksprøver fra Brenneriet. Stortorvets Gjæstgiveri holder til i et av byens eldste bygg og har vært serveringssted i mer enn 125 år. 

Lyng gin og pink gin
Foto: Harry Cleven

Lyng gin og pink gin
Foto: Harry Cleven

Odd Nelvik slo seg sammen med milliardæren Kjetil Holta, kjøpte opp Ole Puntervolds brenneri i Grimstad i 2014, og siden har de hatt kraftig vekst og pene resultater hvert eneste år. Det Norske Brenneri AS er Norges nest største brennevinsprodusent. I dag er Det Norske Brenneri mest kjent for sine håndverksprodukter; akevittene Arvesølvet, Arvesølvet Helt Klar, Høvding og Hellstrøm. I 2012 lanserte vi Norges først single malt whisky, kalt Audny. Oppfølgeren, Eiktyrne, kom i november 2015. Det året lanserte vi også et ny norsk gin – basert på norske bær og urter. Harahorn – Norwegian small batch gin – er en ekte håndverksgin. Det norske brenneris Harahorn-gin og Arvesølvet-akevitt har forsynt seg grovt med de gjeveste internasjonale prisene. I 2019 gikk også ginen Harahorn til topps i Bartender Spirits Awards i USA. Salget av Arvesølvet fatlagret akevitt har økt med 120 prosent på Vinmonopolet. Harahorn gin har økt med 50 prosent. 

Nelvik sammenlignet oppstarten av brenneriet med oppstarten av Se & Hør og forsamlingen humret av gamle historier og nye historier. Gjæstgiveriet serverte svinekotelett med gratinerte poteter etterpå. 

Mette Bugge - superveteran

10. mars var det møte i VG-huset med 25 pressevetanrer. Mette Bugge var dagens foredragsholder. Hun har vært journalist i Aftenposten i 44 år før hun begynte som frilanser 1. januar i år. I 2016 ble hun kåret til Årets seniorprofil i Norge og i fjor ga hun ut boken Senior. Veien  til et langt og lykkelig arbeidsliv. Mette tok oss med på den veien og fortalte om morsomme hendelser og observasjoner og hva som gjør at hun fortsatt stortrives i yrket.

Del denne siden