Utflukt til Fornebu

Vi møtes foran det tidligere flytårnet klokka 12. I bygningene rundt tårnet er det et variert kulturliv, noe vi skal få vite mer om av vår omviser, fornebuentusiasten Paal Alme.

En omvisning i museet Kultur på hjul

står også på programmet. Det hele

avsluttes med lunsj i kafeen i funkislokalet i tårnets første etasje.

Presseveteranforeningen i Oslo og Akershus inviterer medlemmer, gjerne med ledsager, til besøk på gamle Fornebu torsdag 6. oktober.

Pris kr 250 som omfatter inngang til museet Kultur på hjul samt lunsj, inkludert ord til maten ved Håvard Narum.

Buss nr. 31, Grorud–Snarøya, går hvert 6. minutt, via Aker sykehus (45 minutter reisetid), Jernbanetorget, Nationaltheatret (22 minutter reisetid) og Skøyen.


Hvordan komme dit:

Meld deg på til kasserer Anicken Juell Skogseth – anicken.skogseth@gmail.com – senest søndag 2. oktober

betal kr 250 til vår konto 0530 27 34374.

PRESSENS HUS 8. september

Omvisning i PRESSENS HUS

 Presseveteranene hadde høstens første 8. september. Vi fikk en solid orientering om dagens NTB, og omvisning i det nye, prektige Pressens hus. En lydhør forsamling ble presentert for et nyhetsbyrå som teknologisk og utviklingsmessig er i front i Europa. Veldig morsomt å se en så engasjert sjefredaktør/administrerende direktør Tina Mari Flem fortelle både om hus og byrå. Sjefredaktør Tina Flem vil orientere om utviklingen i NTB. Deretter var det omvisning i huset som rommer  Norsk Presseforbund, Fagpressen, Institutt for journalistikk, Landslaget for lokalaviser, Nynorsk pressekontor, Norsk Redaktørforening, Skup og NTB.

Møtet ble avsluttet med en super lunsj i kantinen i Pressens hus.

Fantastisk besøk på Restaurant UNDER

Under - Restauranten under havet på Lindesnes. 39 presseveteraner hadde meldt seg på til middag torsdag18. august. Vi ble bordsatt med et drøyt kvarter mellom hvert bord og vi skjønte etterhvert hvorfor. Hver tallerken var et kunstverk og vinmenyen var utsøkt. alt ble presentert ved hvert bord av meget profesjonell betjening. 

Det begynte med et fantastisk fat med alle råvarene vi skulle spise. Der lå det en levende krabbe og skulte på meg. Jeg ble litt bekymret, men det var bare en introduksjon. Råvarene skulletilberedes først. Så begynte festen.

Etter 17 retter kom en konvolutt med menyen og vinmenyen og regningen. Papiret i konvolutten og menyene var laget avfallet fra landbruket, stilker og blader som blir igjen etter innhøstingen. Matmenyen kostet 2450. Vinmenyen kostet 1650 kroner. 10 viner av topp kvalitet og lekre glass og fantastisk informasjon fra vår sommelier fra Peru. Betjeningen var til terningskast 7!!!! Alle var hyggelige. De skiftet tallerkner under de lekre anretningene og dekket på med nydelig bestikk. De åpnet dørene til wc og trakk ut og inn stoler for oss. Sportsleder Rune Pedersen i Ring Blad som satt ved vårt bord, gikk tom for strøm på mobilen. Da kom de med en powerbank. De hjalp alle som trengte heis. Anretningen av rettene var så vakkert at vi var helt stumme. Det var kunstverk alt sammen. Vi fikk et nydelig 4-personsbord rett ved akvarievinduet. Der svømte det sei og lyr og en sildestim og et par brennmaneter forbi og plutselig dykket det ned en ærfugl og svømte forbi på jakt etter kveldsmat. Jeg skyggen av en hvalross i vinduet og bordet vårt ble unisont begeistret. Alle så det. Inntil vi oppdaget at det var refleksjon av skyggen av ryggen til damen på nabobordet. På vei ned til spisesalen gikk vi forbi «tidevannsvinduet». Og doene var så vakre at vi måtte ta bilde. Selvsagt ikke papirhåndklær, men hvite kluter. Folk med klaustrofobi behøver ikke være bekymret. Det var åpent og luftig og delikat og lekkert. En fantastisk kveld! Verdt hver krone. 

Vi ble bordsatt med et drøyt kvarter mellom hvert bord.
Vi ble bordsatt med et drøyt kvarter mellom hvert bord.
Demonstrasjon av råvarene. Krabben blunket til meg.
Demonstrasjon av råvarene. Krabben blunket til meg.
Albueskjell på en stein. Kjeks med nydelig fyll.
Albueskjell på en stein. Kjeks med nydelig fyll.
Kuskjell med fermentert tomat og hylleblomst.
Kuskjell med fermentert tomat og hylleblomst.
Inger Johanne Serrano og Marit Aschehoug.
Inger Johanne Serrano og Marit Aschehoug.

Utflukt til Ramme gård 7. juni

Ramme gård 

Kulturinstitusjonen Ramme gård utenfor Hvitsten i Vestby var målet for sommerens siste utflukt.  Det var omvisning i den flotte Havlystparken etterfulgt av lunsj. 

Ramme gård - les mer her

 

 

Møte med Mette Bugge

Møte med superveteran Mette Bugge:

25 presseveteraner møtte opp i VG-huset da journalist/aktiv pensjonist Mette Bugge kåserte om sin 44 årige karriere som sportsjournalist i Aftenposten. Hun snakket også om ledelse og om å holde seg aktiv som pensjonist. Hun snakket på inn og utpust om alt hun hadde fått være med på i årenes løp. I 2016 ble hun kåret til Årets seniorprofil i Norge og i fjor ga hun ut boken Senior. Etterpå var det middag i kantinen. 

 

Bymuseet: Krig og hverdagsliv og Oslo i kunsten

Besøk på Bymuseet: Torsdag 24. februar 2022 var det utflukt til Bymuseet i Oslo. Det var omvisning i utstillingen Krig og hverdagsliv og en titt på den nyeste utstillingen Byblikk – Oslo i kunsten. Etterpå var det lunsj i museets kafé. 40 presseveteraner deltok. 

Nye Deichmanske bibliotek

Vellykket utflukt Deichman

Presseveteranene i Oslo og Akershus møttes for første gang i år 27. januar på Deichman i Bjørvika i Oslo. 29 medlemmer deltok på en guidet omvisning og fikk se at bibliotek i dag er mye mer enn utlån av bøker. Her kan du også blant annet få ditt eget lydstudio, bruke 3 D-skriver eller fikse nytt antrekk med lånt symaskin. (Foto: Maria SantiBagtas, Deichman)

24. mars: Utflukt

7. april: Årsmøte i Schibsted-huset

Betaling for utflukter må skje innen fristen for å være gyldig:   

Konto 0530.27.34374 –  

”Presseveteranene i Oslo og Akershus” v/Marit Bødtker, Astrids vei 14, 0276 Oslo.  

I feltet for ”Betalingsinformasjon” må det stå hva beløpet gjelder samt medlemsnavn og eventuelt ledsagernavn. Dette er meget viktig, fordi vi må kunne se hva og hvem beløpet gjelder for.  

På utflukter kan du som medlem ta med én ledsager, som betaler pris spesifisert for hver enkelt tur.  

Landsmøte: Lindesnes 19. – 21. august,

Landsmøtet 2022 starter fredag 19. august kl. 14.00 smed velkomst og presentasjon av Lindesneshalvøya, rusletur langs Spangereidkanalen med innlagte forfriskninger. Senere på ettermiddagen båttur til uthavna Svinør, en av Sørlandets vakreste uthavner med gamle hus og mye historie. Om kvelden nyter vi noe av det som har blitt landet av havets delikatesser i Båly denne dagen. Kvelden byr også på en kro-konsert med et visst sørlandsk tilsnitt.  

Lørdag 20. august avvikles Presseveteranenes årsmøtet.

Etter lunsj er det utflukt til Lindesnes fyr, landets eldste og eneste bemannede fyrstasjon. Dere skal få et innblikk i historien til stedet, omvisning, værprat og varierte smaksprøver med ingredienser fra marin biologi og botanikk. Kvelden byr på festmiddag etterfulgt av lun jazz og harpeklang.  

Søndag 21. august blir det omvisning i Under i grupper fra kl. 10.00 til 12.00, fulgt av utsjekk. Hvis ikke dere like godt tar et par dager til på Lindesneshalvøya når dere først har kommet.

 

Del denne siden