Julemøte med god stemning


Julemøte i Presseveteranene på Majorstuen Seniorsenter november 2023. Femti feststemte deltagere lyttet nå med glede til Per Edgar Kokkvoll. Nydelig mat og god stemning. Jan Øyvind Helgesen sørget for musikalsk dessert. 

Carpe Diem Demensbyen

I oktober 2023 fikk vi anledning til å utforske den spennende og meget omtalte Carpe Diem demenslandsby i Bærum. Vi leide grendehussalen på Carpe Diem. Der fikk vi en orientering om prosjektet demenslandsbyen. Vi kunne rusle rundt og se de ulike avdelingene og tilbudene. Så blir det foredrag av Tom Brenne om norske julehefter mens vi nøt pizza, vin og mineralvann og hadde besøk av beboere innimellom.

Eidsfos Jernverk

Flott tur med Presseveteranene til Eidsfoss Jernverk og Fossesholm herregård.

Spennende norsk industrihistorie og gårdshistorie. Strålende vær, flott guiding og deilig lunsj på idylliske Eidsfos kro. Bedre blir det ikke. Takk for oss. Her noen bilder fra turen. Hilsen Ann- Mari og Oddvar Langsrud.

Pressens Hus

Presseveteranene hadde høstens første møte i Pressens Hus. Forsamlingen fikk en solid orientering om dagens NTB, og omvisning i det nye, prektige Pressens hus. En lydhør forsamling ble presentert for et nyhetsbyrå som teknologisk og utviklingsmessig er i front i Europa. Veldig morsomt å se en så engasjert sjefredaktør/administrerende direktør Tina Mari Flem fortelle både om hus og byrå.

Møtet ble avsluttet med en super lunsj i kantinen i Pressens hus.

Fornebu ble en opplevelse

Utflukt til Fornebu 6. oktober 2022: Alle møttes foran det tidligere flytårnet. I bygningene rundt tårnet er det et variert kulturliv, fortalte vår omviser, fornebuentusiasten Paal Alme.

En omvisning i museet Kultur på hjul stod også på programmet. Det hele ble avsluttet med lunsj i kafeen i funkislokalet i tårnets første etasje. Veldig spennende omvisning i motor-museene, med seilfly-simulatoren som ett høydepunkt for mange. Også de entusiastiske beskrivelsene av Vespaer og stilige biler gjorde inntrykk, og møtet med Sonja Henies bil ble et høydepunkt! Flott kunst kunne oppleves både ute og inne.

Fantastisk besøk på Restaurant UNDER

Under - Restauranten under havet på Lindesnes. 39 presseveteraner hadde meldt seg på til middag torsdag18. august. Vi ble bordsatt med et drøyt kvarter mellom hvert bord og vi skjønte etterhvert hvorfor. Hver tallerken var et kunstverk og vinmenyen var utsøkt. alt ble presentert ved hvert bord av meget profesjonell betjening. 

Det begynte med et fantastisk fat med alle råvarene vi skulle spise. Der lå det en levende krabbe og skulte på meg. Jeg ble litt bekymret, men det var bare en introduksjon. Råvarene skulle tilberedes først. Så begynte festen.

Etter 17 retter kom en konvolutt med menyen og vinmenyen og regningen. Papiret i konvolutten og menyene var laget avfallet fra landbruket, stilker og blader som blir igjen etter innhøstingen. Matmenyen kostet 2450. Vinmenyen kostet 1650 kroner. 10 viner av topp kvalitet og lekre glass og fantastisk informasjon fra vår sommelier fra Peru. Betjeningen var til terningskast 7!!!! Alle var hyggelige. De skiftet tallerkner under de lekre anretningene og dekket på med nydelig bestikk. De åpnet dørene til wc og trakk ut og inn stoler for oss. Sportsleder Rune Pedersen i Ring Blad som satt ved vårt bord, gikk tom for strøm på mobilen. Da kom de med en powerbank. De hjalp alle som trengte heis. Anretningen av rettene var så vakkert at vi var helt stumme. Det var kunstverk alt sammen. Vi fikk et nydelig 4-personsbord rett ved akvarievinduet. Der svømte det sei og lyr og en sildestim og et par brennmaneter forbi og plutselig dykket det ned en ærfugl og svømte forbi på jakt etter kveldsmat. Jeg skyggen av en hvalross i vinduet og bordet vårt ble unisont begeistret. Alle så det. Inntil vi oppdaget at det var refleksjon av skyggen av ryggen til damen på nabobordet. På vei ned til spisesalen gikk vi forbi «tidevannsvinduet». Og doene var så vakre at vi måtte ta bilde. Selvsagt ikke papirhåndklær, men hvite kluter. Folk med klaustrofobi behøver ikke være bekymret. Det var åpent og luftig og delikat og lekkert. En fantastisk kveld! Verdt hver krone. 

Besøk på Ramme gård

Kulturinstitusjonen Ramme gård utenfor Hvitsten i Vestby var målet for sommerens siste utflukt.  Det var omvisning i den flotte Havlystparken etterfulgt av lunsj. 


 

 

Vellykket utflukt til Deichman

Presseveteranene i Oslo og Akershus møttes for første gang i år 27. januar på Deichman i Bjørvika i Oslo. 29 medlemmer deltok på en guidet omvisning og fikk se at bibliotek i dag er mye mer enn utlån av bøker. Her kan du også blant annet få ditt eget lydstudio, bruke 3 D-skriver eller fikse nytt antrekk med lånt symaskin. (Foto: Maria SantiBagtas, Deichman)